Fes allò que t'agrada i viu noves experiències

Tot escoltant la tendresa

Tendresa
Una experiència interessant i recomanable

Fa uns dies, vam tenir el plaer d'escoltar a dues escoltadores, la Montse Bueno i la Cinta Barberà, que ens van presentar un projecte que van iniciar fa temps, un espai d'escolta activa, el "Tot escoltant..."; un projecte que, com molts dels projectes que sorgeixen d'una voluntat i un sentiment propis i personals, no sempre són fàcils d'explicar ni d'entendre, però que desperten una certa curiositat. Un espai que, en boca de la Montse, pretén emular aquells vespres, d'estiu sobretot, en els que els veïns treien (i ho diem en passat perquè tot i que hi ha llocs on encara es practica, cada cop és menys habitual) les cadires al carrer i parlaven de qualsevol cosa en un ambient amistós, càlid i de confiança.

Durant la xerrada que van fer, ens van presentar d'una manera pràctica i amb un "tastet", el què seria aquest espai d'escolta en què segons el dia, es tracta una emoció o sentiment, o un altre. I aquell divendres, ens van proposar: la tendresa.

Us heu parat mai a pensar què us desperta tendresa? I com la identifiqueu? Jo haig de reconèixer, honestament, que no m'ho havia plantejat mai, i m'ha fet pensar. "Afecció plena de dolcesa que hom sent envers algú" segons l'IEC; jo no sabria com definir-la.

A través de diverses dinàmiques, de lectura, de visionar i escoltar escenes que respiren tendresa, aquells quinze o vint minuts de "Tot escoltant...", a mi em van deixar amb ganes de treure la cadira i anar a buscar algun veí...

Què ens proposaran pel proper Tot escoltant...?

 

Irene Schiess, responsable de Fes i Viu